Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΡΕΙΚΙ (φθινοπωρινό)



Το ρείκι (Erica manipuliflora) είναι φρυγανώδης θάμνος με πλούσια ανθοφορία το φθινόπωρο. Τα άνθη του είναι πολλά, μικρά, κωδωνοειδή, ρόδινα σε μακριές ταξιανθίες. Σε μια εποχή που η ελληνική φύση μόλις αρχίζει να αναγεννάται και το τοπίο κυριαρχείται ακόμα από τα ξερά χόρτα, τα ρείκια με την εκρηκτική ανθοφορία τους προσφέρουν άφθονη τροφή στις μέλισσες. 
Περισσότερα στην ΠΗΓΗ
Είναι γνωστό ότι κάθε τύπος μελιού είναι ευεργετικός για την υγεία του ανθρώπου. Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του μελιού το καθιστούν ένα από τα πιο σημαντικά ιατρικά “εργαλεία” εδώ και αιώνες. Έτσι το μέλι από ρείκι έχει πρόσφατα χαρακτηριστεί μετά απο μελέτες ως: Το πιο γλυκό όπλο κατά του προστάτη και του κολικού νεφρών.
Από μελισσοκομικής άποψης είναι, ίσος, η σπουδαιότερη ανθοφορία που διαδέχεται τον ΚΙΣΣΟ και την ΑΚΟΝΤΖΙΑ που έχουν φτιάξει τα μελίσσια μαζί με τον ΑΡΚΟΥΔΟΒΑΤΟ. έτσι αν ο καιρός το επιτρέψει και ο μελισσοκόμος παίρνει το μερίδιο του και οι μέλισσες δημιουργούν τα πρώτα αποθέματα για τον χειμώνα. 

Υπάρχουν  διο είδη το φθινοπωρινό και το ανοιξιάτικο που ανθίζουν την εποχή που τα χαρακτηρίζει. Το φθινοπωρινό είναι ποιο χαμηλό από το ανοιξιάτικο και έχει  αποχρώσεις του κόκκινου ενώ το ανοιξιάτικο είναι άσπρο.



Σχόλια